Aproximativ 170 de persoane s-au imbolnavit dupa ce au participat la o petrecere la fondatorul Playboy, Hugh Hefner, in Beverly Hills, au declarat, luni, autoritatile sanitare care investigheaza cauzele acestei epidemii misterioase, scrie AFP.

Departamentul de Sanatate Publica din Los Angeles a anuntat ca a incercat sa contacteze toti participantii la simpozionul DOMAINfest care a reunit 700 de participanti din 30 de tari. Seara festiva pentru strangerea de fonduri a avut loc in Playboy Mansion, in 3 februarie.

"Pana in prezent, aproximativ 170 de persoane au avut febra, frisoane, stare generala de rau si probleme respiratorii", a declarat Departamentul de Sanatate Publica a orasului intr-un comunicat de presa.

"Serviciile noastre investigheaza mai multe locuri care au avut legatura cu acest simpozion, inclusiv Playboy Mansion", adauga sursa citata.

"Nu avem niciun motiv sa credem ca alte persoane decat cele care au participat la simpozion au fost afectate", a spus el. Playboy Mansion, un conac gotic de lux, se afla in Beverly Hills.

Potrivit Los Angeles Times, o masina folosita pentru a crea ceata artificiala in jurul piscinei este considerata sursa imbolnavirilor.