Larry King, una dintre figurile emblematice ale televiziunii de stiri CNN, pentru care a realizat timp de 25 de ani un talk-show celebru in toata lumea, a realizat joi seara ultima editie a emisiunii. King, in varsta de 77 de ani, anuntase inca din vara ca vrea sa se retraga spunand ca vrea sa se dedice mai mult familiei.

Emisiunea sa, "Larry King Live", intrase in Cartea Recordurilor ca cel mai longeviv talk-show TV moderat fara intrerupere de aceeasi persoana.

Nu este foarte clar ce va face de acum incolo. A vorbit despre intentia sa de a face comedie sau despre a lucra la un post de radio, scrie AP.

Presedintele Barack Obama i-a trimis un mesaj video numindu-l "unul dintre gigantii radiodifuziunii," in timp ce posturi de televiziune rivale si realizatori precum Barbara Walters, Diane Sawyer si Katie Couric au vorbit in emisiunile lor despre retragerea lui King.

Guvernatorul Californiei Arnold Schwarzenegger a anuntat ca a proclamat o zi numita "Larry King Day" in acest stat american, scrie AFP.

CNN l-a cooptat pe britanicul Piers Morgan, cunoscut mai ales pentru prezenta sa in juriile emisiunilor-concurs precum "Britain's Got Talent" si "America's Got Talent", pentru a realiza, din 2011, o emisiune in intervalul orar in care era difuzata emisiunea lui Larry King.