Noua persoane au fost ranite si 137 de autovehicule au fost avariate dupa producerea a cel putin 52 de accidente pe o portiune de cativa km a unei autostrazi din China, transmite Western China City Daily. Accidentele au avut loc in mai putin de doua ore.

Accidentele s-au produs pe o autostrada din Chengdu, in provincia Sichuan din sud-vestul Chinei. Traficul intre Wenjiachang si Shuangliu a fost complet paralizat dupa caderea cetii dense, care a facut ca vizibilitatea sa fie sub cinci metri.

"Lucrez ca politist rutier de 8 ani, insa nu am vazut niciodata pana acum atat de multe accidente produse in acelasi loc", a afirmat ofiterul Han Tao, in timp ce un sofer a afirmat ca "nu reuseam sa disting in ce directie mergeam".

Unii dintre soferi sustin insa ca o parte din vina pentru accidente revine celor insarcinati cu intretinerea autostrazii, care ar fi trebuit sa inchida imediat portiunea de drum afectata de ceata densa. In plus, soferii sustin ca nimeni nu i-a alertat pe participantii la trafic de conditiile meteo dificile.

Compania care intretine autostrada a raspuns insa ca ceata densa s-a instalat "din senin" si ca masurile de urgenta au fost implementate imediat ce drumul a devenit impracticabil.