Un fragment de manuscris atribuit lui Leonardo da Vinci a fost gasit in arhiva Bibliotecii Municipale "Jacques-Demy" din Nantes, Franta. Este vorba despre o bucata de hartie de 10 cm pe 20, pe care specialistii au identificat caligrafia marelui om de stiinta, informeaza postul de televiziune Rai News citat de Agerpres

Manuscrisul a fost descoperit in colectia pictorului francez Pierre-Antoine Labouchere, donata in 1872 orasului Nantes, de unde era originar.

Autentificat in secolul al XIX-lea, documentul a fost citat in cartea lui Serge Bramly, biograful lui Leonardo da Vinci (1452-1519), dar a fost dat uitarii.

Redescoperirea manuscrisului se datoreaza unui jurnalist de la ziarul local "Presse-Ocean" care a citit in biografia lui Bramly despre existenta fragmentului de manuscris care i-a apartinut geniului italian. Documentul a fost prezentat publicului luni, intr-o ceremonie oficiala, de catre primarul orasului francez.

Cu toate acestea, directoarea Bibliotecii Municipale a avertizat ca descoperirea trebuie tratata cu prudenta.

"Avem nevoie de un specialist in studiul operelor lui Leonardo care sa examineze documentul in cele mai mici detalii", a declarat directoarea Agnes Marceteau.

In 2007, in colectia lui Pierre-Antoine Labouchere a fost gasita o partitura inedita a compozitorului Wolfgang Amadeus Mozart.