PricewaterhouseCoopers (PwC), una dintre cele mai mari firme britanice de consultanta, a declansat o ancheta interna dupa ce in randul angajatilor barbati de la una din filialele companiei din Irlanda au circulat mai multe e-mailuri in care acestia evaluau cat de "atragatoare" sunt colegele lor femei, relateaza The Telegraph.

E-mailurile includeau fotografiile a 13 femei angajate recent in companie, iar barbatii erau invitati sa intocmeasca un Top 10 al celor mai atragatoare dintre ele. Cel putin 17 angajati ai sucursalei PwC din Dublin au trimis mai departe un mesaj ce continea clasamentul propriu.

Dupa ce au circulat printre angajatii PwC, e-mailurile au fost raspandite si in randul celor de la alte firme, devenind apoi "virale" pe internet.

Compania, care a fost informata despre existenta mesajelor electronice de publicatia Irish Independent, a hotarat sa deschida o investigatie.

"Tratam foarte serios aceasta problema si vom efectua o ancheta deplina. Vom lua toate masurile necesare si vom actiona in conformitate cu politica si procedurile firmei", a declarat pentru cotidianul irlandez Carmel O'Connor, partener al departamentului de resurse umane in cadrul PwC.

Potrivit acesteia, compania nu i-a contactat inca pe angajatii implicati in raspandirea e-mailurilor si a refuat sa precizeze daca acestia vor fi sau nu concediati.