Ministerul Afacerilor Externe avertizeaza cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in perioada urmatoare in Grecia ca, duminica, 17 octombrie, controlorii de trafic aerian vor organiza o greva generala in aeroporturile elene astfel incat vor fi afectate toate zborurile aeriene dinspre/ inspre aceasta tara.

"Pentru a evita situatiile neplacute care pot interveni pe parcursul calatoriei pe teritoriul Greciei, persoanele interesate sunt sfatuite sa contacteze, in prealabil, compania aeriana cu care vor calatori, pentru a verifica daca orarul de zbor a suferit modificari in urma declansarii acestei actiuni de protest", se arata intr-un comunicat al MAE.

Si la inceputul lunii functionarii publici din Grecia au incetat lucrul, in semn de protest fata de masurile adoptate de Guvernul de la Atena pentru redresarea economica a tarii. Potrivit France Presse, a fost a opta greva de la inceputul anului.

De asemenea, spatiul aerian national a fost inchis timp de patru ore, iar 47 de zboruri interne ale companiilor aeriene grecesti Olympic Air si Aegean Airline au fost anulate. Si traficul feroviar a fost intrerupt: au fost anulate trenurile care fac legatura intre centrul capitalei Atena si aeroportul international.