O femeie din Afganistan careia sotul sau taliban i-a taiat nasul si urechile a primit o proteza nazala, in urma unei operatii efectuate in Statele Unite, transmite ABCNews. Bibi Ayesha a fost maritata cu un taliban atunci cand avea 12 ani si a fost nevoita sa suporte numeroase abuzuri din partea sotului sau.

Bibi AyeshaFoto: Captura ABC

Ayesha a ajuns in Statele Unite in august 2010, urmand ca, timp de opt luni, sa fie supusa mai multor operatii de reconstructie faciala. Ea locuieste la o familie din California, unde primeste ingrijire medicala si consiliere pentru traumele suferite.

ABCNews precizeaza ca, in aceasta luna, ea a primit o proteza nazala, pe care o poate lipi singura zilnic cu un adeziv special.

Postul american de televiziune transmite ca Ayesha, cunoscuta sub numele de "Bibi", a fost maritata cu un taliban atunci cand avea 12 ani si a fost nevoita sa suporte numeroase abuzuri din partea sotului sau, fiind fortata inclusiv sa doarma in grajd cu animalele.

Tanara a incercat sa fuga, insa a fost prinsa. Consilul batranilor a decis ca sotul ei sa-i taie nasul si urechile, in timp ce cumnatul femeii o tinea la pamant. Ayesha a reusit sa se tarasca pana la casa unchiului sau, care insa a refuzat sa o ajute. Intr-un final, fata a fost dusa de o ruda la un spital unde se afla o echipa medicala americana.

Zilele trecute, Ayesha a primit premiul "Enduring Heart" la o strangere de fonduri pentru Grossman Burn Foundation, o organizatie din Los Angeles care a asigurat operatia de reconstructie faciala.

Povestea Ayeshei a devenit cunoscuta la nivel mondial dupa ce chipul desfigurat al fetei a aparut pe coperta revistei Time.

Atentie, imagini socante!