Cel putin 40 de persoane au murit si alte 10 au fost ranite, marti dimineata, in regiunea Dniepropetrovsk din Ucraina, dupa ce un autobuz plin cu pasageri s-a ciocnit violent cu un tren la o trecere de cale ferata, au anuntat autoritatile ucrainene, transmite AFP.

Grav accident feroviar in UcrainaFoto: Agerpres

Accidentul a avut loc la ora 8.30 dimineata (8.30, ora Romaniei), in apropierea orasului Marganets, in regiunea Dnipropetrovsk, centrul Ucrainei.

"Potrivit datelor preliminare, 40 de oameni au murit si 10 au fost raniti", a anuntat premierul ucrainean Mykola Azarov, inaintea inceperii sedintei de guvern, solicitand un minut de reculegere pentru victime.

"Locomotiva a tarat autobuzul pe sine circa 30 de metri dupa impact", informeaza un comunicat transmis de ministerul ucrainean de Interne, care avertizeaza ca multi dintre raniti sunt in stare critica, iar bilantul victimelor ar putea creste.

Potrivit politiei locale, vina ar apartine soferului autobuzului, care ar fi trecut pe culoarea rosie a semaforului la trecerea de cale ferata. "Soferul autobuzului a incalcat codul rutier trecand pe culoarea rosie a semaforului inainte de a intra in coliziune cu trenul", a explicat purtatoarea de cuvant a politiei rutiere regionale, Ludmila Bashmakova.

"Este un adevarat carnagiu acolo", a spus Bashmakova, precizand ca "trei copii figureaza printre morti".

Presedintele Viktor Ianukovici, aflat in orasul Dniepropetrovsk pentru o reuniune pe teme economice, a declarat doliu national pentru ziua de miercuri. El a transmis condoleante rudelor victimelor si a informat ca a fost formata o comisie, condusa de vicepremierul Andrey Klyuev, care sa investigheze cauzele accidentului si sa ofere sprijin familiilor.

"Seful statului a ordonat fortelor de ordine sa efectueze o ancheta minutioasa pentru a stabili cine se face responsabil de acest accident", se arata intr-un comunicat al presedintiei, care precizeaza ca vicepremierul Klyuev s-a deplasat deja la locul tragediei.