Franz Müller, presupusul ucigas al romancei Lacramioara si al baietelului ei de trei ani, "a fost gasit mort ieri seara intr-o coliba din Rosenheim", dupa cum informeaza politia locala. Mirosul pestilential din jurul casutei de vara a atras atentia unui localnic, care a alertat imediat politia. Cadavrul barbatului spanzurat era in curs de descompunere. Se presupune ca sinuciderea a avut loc la scurt timp dupa oribila crima.

Purtatorul de cuvant al politiei a declarat presei ca acesta este intr-adevar Franz Müller, „cu o probabilitate vecina cu siguranta”. Amprentele luate de la spanzurat ar corespunde cu cele ale suspectului. Pentru concluzia finala se asteapta insa rezultatul autopsiei, care va fi comunicat in cursul zilei de azi. Autopsia urmeaza sa clarifice si momentul in care a survenit decesul.

Dupa inaintata stare de descompunere in care a fost gasit cadavrul, politia presupune ca presupusul faptas si-ar fi luat viata la scurt timp dupa ce a comis dubla crima asupra Lacramioarei si a lui Marcus Müller. In cursul anchetei si pentru a se clarifica mobilul crimei, s-a verificat paternitatea asupra copilului, stabilindu-se ca Franz Müller ar fi fost, cel mai probabil, tatal acestuia.

In 30 august, politia germana a gasit in pivnita unei case locuite de mai multe familii, cadavrul mamei Lacramioara Müller (36 de ani) si al baietelului ei de trei ani, Marcus. Dubla crima s-a petrecut in Rosenheim, oras la 65 km sud-est de München. Copilul de trei ani fusese spanzurat, iar femeia zacea batuta si moarta in pivnita casei. Suspectul principal a fost, pe tot parcursul anchetei, fostul sot al femeii, un sas de 48 de ani nascut in judetul Sibiu.

In cele trei saptamani de intense cautari, politia germana si-a extins cercetarile in Austria si in Romania, unde familia Müller avea rude si cunostinte. Soko Hochgern, constituita special pentru prinderea faptasului si elucidarea acestui caz, a mobilizat sute de politisti si forte de ordine.

Cautarea a fost facuta publica prin intermediul mass-mediei, apelandu-se la indicii de la populatie, relevante pentru prinderea faptasului. Recompensa initiala a fost de 5.000 de euro, aceasta fiind apoi majorata la 10.000 de euro. Suspectul a fost incadrat la categoria criminali periculosi. Acum, nu doar locuitorii din zona Rosenheim si de oriunde s-ar fi putut ascunde Franz Müller pot rasufla usurati, ci si fosta sa familie.

"In fiecare zi fac o criza de nervi" declara in timpul cautarilor Claudia M. (38 de ani) pentru Bild.de. Prima sotie a lui Franz Müller era ingrozita ca razbunarea ar putea s-a ajunga si pe ea, impreuna cu intreaga ei familie. Divortata de 13 ani de Müller, Claudia are doua fiice, pe Blanche (18 ani) si pe Franziska (15 ani).

Cu ele locuieste si nepotica, care e inca un bebelus. Cele patru s-au ascuns, sub protectia politiei, intr-un hotel. "Nu se va lasa prins. Nu se va lasa, pana cand nu ma va ucide si pe mine si pe copiii mei. Tot timpul s-a furisat la noi pe strada si ne-a urmarit. Tot timpul spunea: 'Va racoresc pe toate'" a mai declarat femeia, publicatiei germane.

Politia i-ar fi promis ca o instiinteaza imediat ce Müller va fi prins. "Abia atunci ma pot linisti si sa ma trezesc din cosmarul asta", ar mai fi spus Claudia. Daca rezultatul autopsiei de azi confirma in proportie de 100% prezumtia criminalistilor de la Soko Hochgern, cosmarul de la Rosenheim a luat sfarsit.