​Trupele israeliene au impuscat duminica trei palestinieni in orasul Beit Hanoun din Gaza, aproape de granita, doua dintre victime fiind un tanar de 17 ani si bunicul sau de 91 de ani, transmite AFP.

Batranul, care intretinea o ferma, a fost ucis alaturi de nepotul sau si inca un tanar de 20 de ani de un tanc israelian, au anuntat serviciile medicale locale.

O purtatoare de cuvant din armata Israelului a confirmat atacul.

Trupele "au deschis fosul catre un grup de teroristi care se pregateau sa lansaeze grenade propulsate de rachete," a declarat aceasta, insa nu a precizat cate persoane au fost implicate in incident.

Potrivit acesteia, incidentul este al doilea care a avut loc duminica, dupa ce trupele au tras focuri de avertizare catre un grup de persoane care se apropiau de gardul de la frontiera.

Militantii palestinieni au tras duminica dimineata o racheta inspre teritoriul Israelului, fara a produce victime sau daune.

In ultima saptamana, cel putin 7 atacuri cu racheta au fost indreptate catre Israel, iar vineri israelienii au lansat o serie de raiduri in raspuns.

Atacurile au loc in contextul in care liderii celor doua state au lansat negocieri directe de pace, dupa o pauza de doi ani. O a doua runda de discutii urmeaza sa aiba loc marti in Egipt, in prezenta Secretarului de Stat american Hillary Clinton.