Comisia pentru standardele comunicatiilor din Coreea de Sud a remarcat deschiderea unui cont pe Facebook care pare a fi al Coreei de Nord, relateaza Daily Telegraph. Contul, deschis sub numele de utilizator "uriminzokkiri" - "singuri ca natiune", a aparut joi noapte, dupa ce Seulul a interzis contul de Twitter al Nordului, creat in urma cu o saptamana.

Pagina de internet a guvernului din Coreea de Nord, Uriminzokkiri, a anuntat saptamana trecuta ca deschis un cont de Twiter, sub numele uriminzok ("natiunea noastra" in coreeana), si un canal YouTube, creat in iulie.

In doar cateva zile, contul de twitter a ajuns sa fie urmarit de peste 8.500 de utilizatori, desi postarile erau in mare parte laude aduse lui Kim Jong-il si critici la adresa Coreei de Sud si SUA.

Acesta a fost blocat pentru ca informatiile erau ilegale potrivit legilor de securitate ale Seulului.

Aceeasi soarta ar putea sa il aiba si contul de Facebook.

"Daca vedem ca acest cont are continut care incalca legile de securitate nationala, ne vom face datoria sa il inchidem", a declarat un oficial.

Poza de profil de pe Facebook este imaginea Turnului Memorial pentru Reunificare Nationala, o constructie de 30 de metri din Phenian.