Circa 200 de credinciosi musulmani s-au luat la bataie intr-o moschee din Plovdiv (Bulgaria), cu cateva ore inainte de inceputul sarbatorii de Ramadan, transmite Novinite. Incidentul a avut loc la moscheea Dzumaya.

Novinite precizeaza ca bataia a avut loc intre sustinatorii lui Nedim Gendzhev si cei ai lui Mustafa Ali Hadzhi, doi lideri religiosi musulmani. Martorii sustin ca au vazut la locul incidentului trei parlamentari din partea partidului minoritatii turce Miscarea pentru Drepturi si Libertati (DPS), aflati sub influenta alcoolului. De asemenea, martorii au relatat ca au vazut mai multe persoane batandu-se cu cutite.

Conducerea DPS a negat orice implicare in bataie.

Suporterii lui Gendzhev au declarat ca bataia a inceput cand 100 de persoane asociate cu Hadzhi au navalit in moschee. Mai multe persoane, inclusiv un agent de paza, au fost ranite usor, in timp ce geamurile lacasului de cult au fost sparte. Bataia a luat sfarsit dupa interventia politiei.

Gendzhev a declarat ca adversarii lor au platit tigani din cartierul Stolipinovo din Plovdiv sa-i atace pe cei din moschee.

Novinite afirma ca incidentul intervine dupa o serie de proteste organizate de imami din Bulgaria dupa ce, la 12 mai, Curtea Suprema de Casatie a decis ca Gendzhev sa fie numit muftiu-sef.

In octombrie 2009, Conferinta Nationala a Musulmanilor l-a ales muftiu-sef pe Mustafa Ali Hadzhias. Gendzev a facut apel si a fost reinstalat in functie, insa liderii religiosi musulmani sustin ca Mustafa Ali Hadzhi este singurul muftiu-sef ales legal.