​Modelul Naomi Campbell a primit intr-o noapte din 1997 diamantele pe care dictatorul liberian Charles Taylor i le promisese cu doar cateva ore inainte, in timp ce serveau cina, a declarat fosta impresara a manechinului britanic, citat de AFP. De asemenea, actrita Mia Farrow a afirmat luni ca Naomi Campbell i-a spus ca a primit "un diamant urias" de la fostul presedinte liberian.

Naomi Campbell depune marturie in procesul Charles TaylorFoto: Captura Youtube.com

Carole White, fosta impresara a lui Campbell, a afirmat ca doi barbati au ajuns in miezul noptii la casa de oaspeti unde stateau femeile, "au scos o hartie sifonata si i-au dat-o lui Campbell spunand: Acestea sunt diamantele".

"Campbell mi le-a aratat. Era destul de dezamagita de ele, fiindca nu erau stralucitoare", a declarat White.

Fosta impresara a modelului britanic a afirmat ca Naomi Campbell "parea entuziasmata in legatura cu diamantele si continua sa vorbeasca despre ele".

Pe de alta parte, actrita Mia Farrow a declarat luni, in timpul procesului desfasurat in fata Tribunalului Special ONU pentru Sierra Leone de la Haga, ca modelul i-a spus ca a primit "un diamant urias" de la niste barbati trimisi de dictatorul liberian.

BBC scrie ca depozitia lui Farrow contrazice direct declaratiile facute de Campbell ca a primit doua sau trei diamante si ca nu stia cine le-a trimis.

Campbell, martora in procesul fostului dictator liberian

Naomi Campbell a declarat miercurea trecuta in fata judecatorilor de la Haga ca a primit in 1997 un saculet in care se aflau cateva "pietre murdare", dupa o cina in Africa de Sud la care a participat si fostul presedinte liberian Taylor, despre care a aflat ulterior ca sunt diamante.

Campbell a fost citata sa depuna marturie in procesul in care Taylor este acuzat ca a primit diamante de la rebelii din Sierra Leone, pe care le-a folosit pentru a cumpara arme intr-o calatorie din 1997 in Africa de Sud.

Fostul presedinte liberian a respins acuzatiile, catalagondu-le drept "prostii".

Taylor are 11 capete de acuzare care se refera la instigare la crima, viol, mutilare, sclavie sexuala si recrutare de copii ca soldati in timpul razboaielor din Liberia si Sierra Leone, in care peste 250.000 de oameni au fost ucisi.

Modelul a refuzat initial sa depuna marturie, fortand tribunalul sa o citeze.

Campbell a precizat ca a dat aceste pietre lui Jeremy Ratcliffe de la Fundatia pentru Copii Nelson Mandela si ca atunci cand a vorbit cu el la telefon in 2009, acesta inca le avea.