Presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a scapat nevatamat dintr-un atentat cu grenada, produs miercuri in apropiere de convoiul in care se afla, transmite AFP, citand site-ul conservator Khabaronline.ir.

Liderul iranian, in HamadanFoto: Agerpres

Khabaronline.ir a precizat ca o persoana a fost arestata in urma atacului, care a avut loc la circa 100 de metri de masina presedintelui. Deflagratia a "produs mult fum", a spus un martor, citat de site-ul conservator.

Potrivit postului de televiziune Al Arabiya, convoiul liderului de la Teheran a fost vizat de o bomba. Explozia ar fi afectat o masina care transporta jurnalisti si membri ai personalului prezidential.

Presedintia iraniana a confirmat initial atacul, care a produs ranirea mai multor persoane, dupa care a afirmat ca explozia a provenit de la "niste artificii".

O sursa din biroul lui Ahmadinejad a declarat pentru AFP ca un dispozitiv exploziv improvizat a lovit convoiul presedintelui, in timp ce acesta se deplasa de la aeroportul din Hamadan spre o arena de sport din localitate, unde urma sa tina un discurs.

Al Arabiya precizeaza ca, dupa atentat, Ahmadinejad a aparut in direct la televiziunea de stat iraniana. Liderul iranian parea in stare buna si nu a facut nicio referire la atac.

AFP scrie ca piata petrolului a reactionat calm la informatiile despre atentat. "Oamenii asteapta sa vada despre ce a fost vorba, ca natura atacului sa fie confirmata", a spus un analist pe chestiuni de energie.

Intr-un discurs tinut luni, Ahmadinejad a declarat ca e convins ca este tinta unei tentative de asasinat organizata de Israel. "Sionistii stupizi au angajat mercenari sa ma asasineze", a spus el.