Scenarii foarte interesante cu privire la bancile grecesti anunta “Imerisia”. E vorba de consolidarea sectorului bancar. Cine ar putea prelua pe cine, ce interes are Grecia sa isi “formeze” un campion bancar national si altele…

Pentru a-si relansa turismul, Cuba nu apeleaza nici la costisitoare frunzulite, nici la programe concepute in dorul lelii, ci construieste 16 terenuri mari de golf si e pregatita sa vanda terenuri investitorilor straini, scrie Dan Popa pe blogul lui.

In Luxemburg, turismul a urcat cu 37% in iulie anunta Federatia de specialitate. Ei spun ca din cauza Campionatului Mondial de Fotbal, dar altii spun ca majoritatea turistilor erau cetatenii straini care au venit ca sa isi rezolve “afacerile” cu banii depusi in bancile luxemburgheze, cunoscute paradisuri fiscale.

Marocul va inaugura primul TGV (tren de mare viteza) in 2015. Am spus Maroc, fata de care Romania e departe rau tare…

America e pregatita sa atace Iranul, iar acesta este decis sa dea o riposta “ferma”. Motivul il reprezinta armele nucleare pe care iranienii le-ar avea, pretext invocat si in cazul Irakului, daca nu ma insel.

Cotidianul grec Isotimia scrie pe puncte despre masurile cerute de FMI autoritatilor elene. Ce sa va scumpi, de cand, care sunt schimbarile din economie.

Senegalezii trec la un audit stufos al principalelor 82 de autoritati contractante pentru a-si optimiza costurile.

In Spania, cotidienele de business scriu despre renuntarea la proiectele legate de energia solara, despre cresterea neperformantelor in banci, despre tot ce a insemnat criza sub raportul masurilor deja luate si despre nemultumirile pilotilor.

Emiratele arabe unite au decis sa suspende din octombrie o parte dintre serviciile oferite de BlackBerry (instant mess., accesul la net, la e-mail s.a.) din ratiuni de securitate a utilizatorilor. In prezent, exista cam 500.000 de aparate la o populatie de circa 6 milioane de locuitori.

Problema somajului devine tot mai apasatoare in Europa. In Spania, unde somajul a lovit tot a cincea persoana, Zapatero il califica drept “de nesuportat”. In Germania scade, iar in Franta e la 10%.

In Benin, parlamentarii cer aducerea in fata Justitiei a Presedintelui, care ar fi protejat o schema de tip Ponzi (un caz Madoff mai mic, e drept).

Carrefour isi vinde afacerile din 3 tari asiatice: Malaiezia, Thailanda si Singapore. Deja au trimis memo-uri candidatilor potentiali.

Disney a reusit sa vanda Miramax (studioul care a lansat No country for old man, Pulp Fiction, Chicago s.a., unei mici companii, Filmyard Holdings pentru 660 milioane de dolari.

Un foarte bun text despre valoarea aurului si ce ne spune ea despre starea lumii, in Le Temps.

In Gaspesia (nord-estul Canadei, langa Quebec), nu e forta de munca suficienta in domeniul turistic, motiv pentru care unele hoteluri isi inchid portile.

Washington Post ar putea sa vanda saptamanalul Newsweek omului de afaceri Sidney Harman.

Autoritatile din Mali se jura sa nu iasa din cuvantul celor de la FMI si sa taie din cheltuieli…

Salariul mediu saptamanal al canadienilor (fara cei care lucreaza in domeniul agricol) a atins 848,5 dolari canadieni, in crestere cu 3,7% fata de mai 2009. Bineinteles, in Ottawa este mai ridicat decat in alte zone, mai arata Statistica lor.

Scumpirea benzinei in Grecia le face probleme mari autoritatilor, dincolo de presiunea pe care o pune pe preturi, anunta Imerisia, care mai scrie si ca se intrevede luminita de la capatul tunelului economiei elene.

Citeste textul integral si comenteaza pe blogul lui Dan Popa