Intr-un mesaj audio postat pe un site apartinand As-Sahab Media, Ayman Al-Zawahiri, numarul doi in ierarhia Al Qaeda le promite adeptilor sai ca victoria se apropie si ca toate aceste razboaie vor duce la o ultima batalie care se va da pentru eliberarea Ierusalimului. Totodata Al-Zawahiri a anuntat ca mujahedinii obtin victorii in lant asupra fortelor armate americane in Afganistan, informeaza CNN.

Islamicii radicali considera ca statul Israel nu are dreptul sa existe in spatiul actual care, spun ei, apartine arabilor. Cu acest discurs si folosindu-se de conflictul dintre arabi si israelieni, islamicii reusesc sa recruteze noi adepti.

O puternica ofensiva a unei coalitii internationale cu peste 15.000 soldati a inceput in februarie 2010 asupra districtului Marjah controlat de talibanii care si-au facut aici propriul guvern.

Comandantul trupelor americane in Afganistan, David Petraeus, declara saptamanile trecute ca ofensiva din Marjah nu merge atat de bine precum se preconiza.

Ayman al-Zawahiri a declarat in mesajul audio ca americani nu transmit corect informatiile despre acest front de lupta care ar fi mai degraba controlat de talibani.