Un billboard creat de grupul american protestatar Tea Party contine o imagine cu presedintele american Barack Obama plasata intre cele ale lui Adolf Hitler si Vladimir Ilici Lenin, deasupra mesajului "Liderii radicali isi fac prada din cei tematori si naivi", transmite Daily Telegraph.

Barack Obama alaturi de Hitler si LeninFoto: Agerpres

Cuvintele "socialism democratic" apar deasupra fotografiei cu Obama, in timp ce deasupra celei ale liderului nazist scrie "socialism national", iar deasupra celei ale lui Lenin, "socialism marxist". Pe toate cele trei imagini este imprimat cuvantul "schimbare", cuvant care s-a aflat in centrul mesajului electoral al lui Obama.

Co-fondatorul grupului Tea Party din nordul statului Iowa a declarat ca billboard-ul reprezinta mesajul asociatiei, care condamna socialismul presedintelui american.

Mai multe pancarte similare au fost insa retrase de la evenimente ale organizatiei, in urma reactiilor negative primite. Purtatorul de cuvant la nivel national al organizatiei a declarat ca grupul sau se opune unor astfel de comparatii.

Organizatia a fost infiintata in 2009 prin mai multe proiecte nationale menite sa protesteze impotriva pachetului de masuri stimulative aprobat anul trecut si a reformei sistemului sanitar. "Tea" reprezinta de fapt un acronim pentru "Taxed enough already" (taxati deja indeajuns).

Imagini cu Barack Obama purtand mustata lui Hitler au circulat in cadrul manifestatiilor de protest fata de reforma din sanatate.

Casa Alba a refuzat sa comenteze.