Politia din Bahamas a arestat, duminica, un tanar american poreclit "Banditul descult", transmite AP. Colton Harris-Moore fugea de doi ani de justitia din Statele Unite, dupa ce a furat masini, barci cu motor si cel putin cinci avioane. Americanul a atras simpatia a mii de persoane, fascinate de felul in care tanarul reusea sa scape de oamenii legii.

Colton Harris-Moore, "Banditul descult"Foto: Captura Youtube.com

Colton Harris-Moore a fost arestat in cursul diminetii pe insula Eleuthera, urmand sa fie transportat in capitala Nassau. Politia din Bahamas il cauta inca de saptamana trecuta, dupa ce adoslecentul s-a prabusit cu un avion furat pe Insula Great Abaco. El este suspectat ca a spart mai multe locuinte din zona.

Harris-Moore se sustragea justitiei din Statele Unite de doi ani, dupa ce a fugit dintr-o scoala de corectie din statul Washington, in 2008. El a devenit extrem de popular pe Internet, unde mii de fani s-au declarat fascinati de felul in care a reusit sa scape de oamenii legii. Autoritatile il suspecteza ca a furat masini, barci cu motor si cel putin cinci avioane, desi nu are niciun fel de pregatire aviatica.

Potrivit informatiilor, americanul a avut o copilarie dificila. Harris-Moore a fost condamnat prima data la varsta de 12 ani, pentru posesie de bunuri furate. Pana la 13 ani, a mai fost condamnat de inca trei ori. In 2007, a fost condamnat la patru ani in scoala de corectie, dupa ce a fost prins in timp ce spargea o locuinta.

Fanii sai l-au poreclit "Banditul descult", dupa ce s-a aflat ca nu purta pantofi in timpul spargerilor si ca, in cateva cazuri, a desenat cu creta urme de picioare la locul infractiunilor sale.

Sustinatorii sai au cumparat tricouri cu inscriptia "Run, Colton, Run" (Fugi, Colton, fugi) si au compus cantece in onoarea lui. Colton Harris-Moore are mii de prieteni pe site-ul de socializare Facebook.

Vezi un material AP realizat inainte de arestarea sa in Bahamas.