Papa Benedict al XVI-lea a catalogat ca fiind "deplorabile" actiunile de perchezitie efectuate de politie la sediul central al Bisericii Catolice din Belgia, ca urmare a acuzatiilor de abuz asupra minorilor. Papa si-a exprimat "apropierea si solidaritatea in acest moment de tristete, in care cautarile au fost efectuate cu anumite metode surprinzatoare si deplorabile", intr-o scrisoare adresata liderului Conferintei Episcopilor belgieni, Andre Joseph Leonard, informeaza CNN.

Papa Benedict al XVI-leaFoto: Reuters

Vaticanul si-a exprimat, vineri, consternarea cu privire la raidurile politiei belgiene, care "au incalcat" inclusiv mormintele a doi cardinali. Cu toate acestea, Vaticanul si-a reafirmat pozitia dezaprobatoare cu privire la "orice abuz pacatos asupra minorilor de catre membrii Bisericii" si a citat "necesitatea de a repara si de a judeca astfel de acte in conformitate cu legea si invataturile Evangheliei."

Politia a obtinut un mandat de perchezitie la sediul central al Bisericii Catolice belgiene pentru a cauta documente importante, care sa aduca noi dovezi in cadrul anchetei legate de abuzuri sexuale comise asupra copiilor de catre membri ai bisericii catolice, a declarat purtatorul de cuvant al procuraturii belgiene, Jean Marc Meilleur. Biserica Catolica se confrunta cu acuzatii de abuz asupra copilului in tari precum Germania, Belgia, Irlanda, Austria, Olanda si Statele Unite.