Senatorii statului Louisiana au desemnat ziua de duminica ca zi pentru rugaciune, in care cetatenii sa ii ceara lui Dumnezeu ajutorul in cazul dezastrului ecologic provocat de scurgerea de petrol din Golful Mexic, relateaza CNN.

"Pana acum eforturile facute de muritori pentru a incerca sa rezolve criza nu au avut efect. Este clar ca este timpul pentru un miracol," a declarat senatorul Robert Adley intr-un comunicat de presa. in urma votului unanim pentru o zi a rugaciunii.

Aproximativ 60.000 de barili de titei se scurg in apele Golfului in fiecare zi, potrivit unor estimari ale guvernului, realizate saptamana trecuta.

Compania British Petroleum a anuntat ca a reusit sa stranga aproape 8.400 de barili in noaptea dintre vineri si sambata.

BP a platit 104 milioane de dolari pana acum locuitorilor de pe coasta care au facut plangeri legate de scurgerea de petrol.

Pe 20 aprilie, platforma petroliera "Deepwater Horizon" din Golful Mexicului, detinuta de compania British Petroleum, a explodat in lungul coastei statului Louisiana si a ucis 11 muncitori. Doua zile mai tarziu, s-a scufundat si apoi a fost descoperita o fisura in putul de extractie, provocand ceea ce ar putea deveni cea mai mare scurgere de petrol din istorie.

Compania a anuntat ca incearca sa isi dubleze capacitatea de colectare pana la jumatatea lunii iulie. BP a plasat o carcasa de beton deasupra putului de extractie.

Presedintele american Barack Obama a declarat recent ca dezastrul ecologic va avea acelasi impact asupra psihicului americanilor precum atacurile de la 11 septembrie 2001.