Un copil de sapte ani acuzat ca ar fi spionat in favoarea guvernului a fost executat de militanti talibani, au declarat joi oficiali afgani din sudul tarii, citati de CNN.

Executia a avut loc marti in districtul Sangin din provincia Helmand, a afirmat purtatorul de cuvant al guvernului local, Dawoud Ahmadi.

Astfel de executii nu sunt o exceptie in cazul persoanelor acuzate de spionaj, spune Ahmadi. In urma cu trei ani, o femeie in varsta de 70 de ani si un copil din districtul Musa Qala au fost executati in urma unor acuzatii similare.

Intr-o conferinta de presa sustinuta joi, presedintele Afghanistanului, Hamid Karzai, a precizat ca reprezentantii guvernului cauta dovezi legate de aceste informatii.

"Nu cred ca exista o crima mai mare decat aceasta", a spus Karzai. "Un copil de sapte ani nu poate fi spion. Un copil de sapte ani nu poate fi altceva decat un copil de sapte ani, iar a spanzura sau a impusca un copil de sapte ani ... este o crima impotriva umanitatii".

"Daca acest lucru este adevarat, este vorba de o crima absolut oribila", a comentat si premierul britanic David Cameron, care a efectuat joi o vizita neanuntata la Kabul.

"Daca este adevarat, cred ca acest lucru spune mai multe despre talibani decat ar putea sa o faca orice carte, orice articol sau orice discurs", a spus el.