Campionul mondial al greilor la box Vitali Klitschko a anuntat sambata formarea propriului sau partid, menit sa "reformeze si democratizeze" Ucraina, o miscare politica ce are un nume evocator: "LOVITURA", anunta AFP.

"Am obiceiul de a-mi atinge scopurile si sunt convins ca asa va fi nu numai in domeniul sportului, ci si in cel al politicii", a spus el, intr-un comunicat.

"Dintr-o LOVITURA puternica si bine plasata, sunt gata sa sparg zidul care s-a ridicat intre societate si autoritati si care impiedica dezvoltarea Ucrainei", spune el.

Campionul mondial in versiunea WBC nu a pozitionat partidul sau, al carui nume inseamna Alianta democratica ucraineana pentru reforma, pe spectrul politic.

In timpul revolutiei portocalii din 2004, el a sustinut tabara pro-occidentala si ulterior pe fostul presedinte Viktor Iuscenko impotriva actualului sef de stat ales la inceputul lui 2010, Viktor Ianukovici, considerat pro-rus.

Klitschko, in varsta de 38 de ani, a incercat de doua ori sa castige alegerile pentru primaria Kievului, dar a fost invins de Leonid Cernovetski, astfel incat se afla in prezent in opozitie in consiliul municipal.