Ministerul rus al apararii intentioneaza sa usureze conditiile din armata, scrie Vedomosti, care precizeaza ca nu se are in vedere o reducere a perioadei serviciului militar – 12 luni. In schimb, conducerea ministerului doreste introducerea unui nou program, cu scularea la ora 7,00 si stingerea la 23,00 (o jumatate de ora mai tarziu pentru ambele cazuri), precum si o ora de somn dupa masa de pranz.

De asemenea, dupa cinci zile de pregatire militara si fizica, soldatii cu rezultate buna vor avea liber la sfarsit de saptamana. Militarii vor putea petrece cele doua zile libere acasa, iar daca nu exista aceasta posibilitate, ele vor fi adaugate la concediu. In plus, soldatii vor fi scutiti de muncile administrative – de curatenie si de pregatirea hranei se vor ocupa firme civile, angajate cu contract de armata.

Daca la nivelul ministerului, noul plan prezentat de ministrul apararii a fost salutat, ofiterii ministerului de interne se tem ca, daca soldatii vor fi lasati sa plece acasa in weekend, noul program va conduce la o crestere a jafurilor si a altor infractiuni stradale. In plus, spun ofiterii, daca se reduce timpul de pregatire, recrutii nu vor reusi sa deprinda arta manevrarii armamentului modern, scrie Vedomosti.