Mai multi barbati inarmati au patruns in casa unui lider din "Consiliul Desteptarii" (Awakening Council) si au ucis cu brutalitate familia acestuia, au anuntat autoritatile irakiene, potrivit CNN.

Atacatorii au ucis sotia si fiica liderului irakian si i-au decapitat pe cei trei fii ai acestuia in casa lor din orasul Tarmiya, la 30 de kilometri de Bagdad. Tatal nu se afla acasa luni seara, cand a avut loc atacul.

Acesta este ultimul dintr-o serie de atacuri impotriva membrilor din "Consiliul Desteptarii" sau "Fiii Irakului" si a familiilor lor. Consiliul Desteptarii reprezinta o coalitie intre mai multe triburi sunnite, care lupta impotriva teroristilor si in special impotriva Al-Qaeda.

De asemenea, la inceputul acestei luni, barbati inarmati imbracati in uniforme militare au intrat in mai multe case dintr-un sat sunnit de langa Bagdad si au ucis 25 de persoane. Majoritatea victimelor erau impuscate in cap si toate fusesera incatusate inainte de a fi ucise. Cel putin 20 de atacatori au fost implicati in acest incident, si aproape toate victimele faceau parte din factiunea "Fiii Irakului".

Autoritatile irakiene arestasera 25 de persoane in acest caz, insa au fost nevoite sa ii elibereze pe suspecti din lipsa de dovezi. Oficialii sunt de parere ca aceste atentate sunt organizate de gruparea Al-Qaeda din Irak.

Miscarea de "Desteptare" a fost initiata in provincia irakiana Anbar in 2006. In contextul intensificarii violentelor din tara, liderii triburilor sunnite au decis sa nu mai lupte impotriva americanilor, ci sa li se alature in razboiul impotriva Al-Qaeda. Treptat, miscarea s-a raspandit in randul sunnitilor din intreaga tara.

Violentele din Irak au scazut semnificativ dupa formarea acestei miscari, care mai este cunoscuta si sub numele de "Fiii Irakului". Miscarea sunnita, care se estimeaza ca ar avea intre 80,000 si 100,000 de membri, nu face parte din armata irakiana, iar in ultima perioada a devenit o tinta pentru Al-Qaeda.