Cel am cunoscut mafiot din Australia, inchis dupa ce a asasinat 30 de oameni intr-o serie de crime care a pus pe jar intreaga tara, a fost ucis in inchisoare. Carl Williams, criminalul cunoscut in Australia sub numele "Fat Boy", a murit luni in penitenciarul de maxima securitate Barwon. Acesta a fost grav ranit la nivelul capului si a intrat in stop cardiac, informeaza Reuters.

Carl Williams, de 39 de ani, fusese condamnat la 35 de ani de inchisoare, dupa ce in 2007 a pledat vinovat la acuzele de asasinare a membrilor unor bande mafiote rivale. "Politia crede ca a avut loc o altercatie intre Williams si un alt detinut. Investigatorii au sosit la penitenciar si ancheteaza circumstantele accidentului", informeaza politia printr-un comunicat de presa. Strazile din Melbourne au fost pentru aproximativ 10 ani scena confruntarilor dintre banda mafiota din care facea parte Williams si rivalii lor.

Razboiul mafiot care a avut loc intre anii 1995-2004 a fost transpus pe micile ecrane, in seria de televiziune "Underbelly", care a inregistrat cel mai mare succes in istoria televiziunii din Australia. In octombrie 1999, traficantii de droguri Jason si Mark Moran l-au impuscat pe Williams in stomac, intr-o rafuiala a bandelor mafiote din care faceau parte. Williams a supravietuit, dar a incercat sa se razbune, asa ca a aruncat Melbourne intr-un adevarat razboi mafiot, multe dintre rafuieli fiind in locuri publice. A castigat sume importante de bani din traficul de droguri, bani pe care i-a folosit apoi pentru a-si elimina rivalii.

Jason Moran si o garda de corp au fost impuscati mortal de un asasin platit, in 2003, in masina. Alaturi de ei se aflau si cei doi copii ai lui Moran. Fratele sau, Mark, a fost impuscat mortal la resedinta sa, in 2000.