Presedintele francez Nicolas Sarkozy a avertizat ca Franta nu va renunta la arma nucleara, pentru ca astfel ar pune in pericol securitatea si siguranta tarii pe care o conduce.

"O lume virtuala in care sa nu existe arme nucleare... oricine ar fi de acord cu acest lucru, dar nu pot pune in pericol securitatea tarii mele", a declarat presedintele francez intr-un interviu la canalul de televiziune CBS.

El participa la Washington, alaturi de alti 40 de sefi de stat si de guvern, la un summit privind securitatea nucleara organizat de presedintele american Barack Obama.

"Nu pot renunta la armele nucleare in contextul in care nu pot fi sigur ca lumea reprezinta un loc stabil si sigur. Este un vis minunat care se poate transforma in realitate. Insa nu voi renunta la arma nucleara pentru ca reprezinta un garant al securitatii tarii mele. Nu voi face acest lucru intr-un mod unilateral, intr-o lume atat de periculoasa ca cea in care traim azi", a adaugat presedintele francez.

Sarkozy a precizat insa ca sustine masurile de reducere a armelor nucleare, dar va pastra un minim pentru asigurarea securitatii.

"Am redus cu o treime numarul armelor noastre, dar daca as merge mai departe, as putea pune in pericol securitatea tarii mele", a explicat Sarkozy.