Un vas de razboi apartinand Statelor Unite, care actioneaza in Oceanul Indian, a scufundat o ambarcatiune usoara si a capturat o nava-mama a piratilor, dupa ce a fost atacat in apele internationale din apropiere de Seychelles, transmite AFP. Fregata USS Nicholas a fost atacata cu focuri de arma de piratii aflati intr-o ambarcatiune, a anuntat un comunicat al fortelor navale americane din Africa.

Nava americana a reactionat cu focuri de arma si a pornit in urmarirea ambarcatiunii usoare, pe care a capturat-o dupa circa 90 de minute. Trei pirati aflati in ambarcatiune au fost capturati, impreuna cu alti doi aflati pe o nava-mama ce plutea in apropiere.

Pentagonul a anuntat ca barca piratilor a fost scufundata, iar nava-mama a fost luata in custodie de marinarii americani.

La bordul ambarcatiunii, marinarii au descoperit munitie si mai multe canistre cu combustibil.

Departamentul american al Apararii a precizat ca persoanele retinute vor ramane in custodia SUA pana cand se va determina daca vor fi sau nu deferite justitiei.

AFP relateaza ca imbunatatirea conditiilor meteorologice in zona a dus la intensificarea atacurilor piratilor care se aventureaza sute de kilometri de tarm pentru a ataca navele.

La mijlocul lunii martie, piratii somalezi au incercat sa captureze un vapor in largul coastelor de est ale Africii, fara sa realizeze insa ca aveau de-a face cu o nava de razboi olandeza. Soldatii aflati la bordul navei HNLMS Tromp au tras mai multe focuri de avertisment dupa ce piratii aflati in doua barci s-au indreptat cu viteza spre nava lor, a anuntat Forta navala a Uniunii Europene din regiune.

Potrivit purtatorului de cuvant al Fortei UE, comandorul John Harbour, piratii s-au intors si au fugit dupa ce si-au dat seama de "greseala prosteasca pe care au facut-o". Marinarii din Forta UE au capturat cele doua barci precum si o nava-mama, pe care piratii o foloseau ca baza de lansare a atacurilor. La bordul navei, soldatii UE au gasit munitie si lansatoare de grenade.

Cele doua barci au fost scufundate, iar somalezii au fost lasati sa mearga inapoi pe nava-mama, dupa ce toata munitia a fost confiscata.