Sfidator si indiferent. Asa a primit fostul insarcinat cu afaceri al Ambasadei Romaniei in Singapore, Silviu Ionescu, rezultatul anchetei efectuate in tara asiatica in cazul sau, ce a stabilit ca oficialul roman s-a aflat la volanul masinii ambasadei Romaniei, in momentul producerii accidentului mortal de pe 15 decembrie anul trecut. La randul sau, Aurelian Neagu, ambasadorul Romaniei in Singapore, spune ca este putin probabil ca Silviu Ionescu sa fie judecat in tara asiatica, atata timp cat tara noastra nu a incheiat un acord de extradare cu aceasta.

In plus, Silviu Ionescu beneficiaza inca de imunitate diplomatica, si nu poate fi judecat decat daca aceasta ii va fi ridicata.

Contactat telefonic de jurnalistii din Singapore, fostul diplomat, in varsta de 49 de ani, a repetat de cateva ori ca nu este surprins de verdict, exclamand, la un moment dat, ca "Este o prostie!", relateaza cotidianul Straits Times.

Silviu Ionescu a fost batjocoritor la adresa dovezilor aduse de unii dintre cei 54 de martori care au aparut in fata Coroner's Inquiry din Singapore in cele 6 zile de audieri care au avut loc luna trecuta, in ancheta in cazul sau. El i-a acuzat pe martori ca ar fi mincinosi, iar scenariile lor, deloc plauzibile. Silviu Ionescu a facut referire in special la unul dintre martori, care l-a identificat ca fiind soferul masinii implicate in accident.

Ancheta justitiei din Singapore a stabilit ca fostul diplomat roman Silviu Ionescu a fost cel care a condus masina ambasadei Romaniei, in momentul in care a avut loc accidentul mortal de pe 15 decembrie anul trecut. Anuntul a fost facut de anchetatorul Victor Yeo, care a pronuntat verdictul dupa audierea a 54 de martori, in sase zile, informeaza Channel News Asia.

Autovehiculul, un Audi negru, apartine Ambasadei Romaniei la Singapore si a fost implicat in doua accidente, in jurul orei 03.00. Trei persoane au fost ranite, iar una dintre victime - Tong Kok Wai, in varsta de 30 de ani - a murit 10 zile mai tarziu.

Cantareata coreeana de opera Jeong Ae Ree, cu care Silviu Ionescu si-a petrecut o parte din seara in care a avut loc accidentul, a declarat in fata anchetatorilor ca fostul insarcinat cu afaceri al Romaniei la Singapore a consumat alcool inainte sa circule cu masina. Aceasta a fost primul martor al anchetei demarate in acest caz.

Diplomatul a fost pus oficial sub urmarire penala pentru ucidere din culpa, parasirea locului accidentului si fals in declaratii pe 3 februarie, cand procurorii Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica l-au audiat si i-au adus la cunostinta acuzatiile. Silviu Ionescu a fost suspendat de MAE pe perioada anchetei. Procedura intr-un caz in care este implicat un diplomat in tara in care este acreditat se deruleaza in statul din care provine acesta.