Pentagonul isi instruieste angajatii sa sparga propriile retele de calculatoare. "Pentru a face fata unui hacker trebuie sa gandesti ca unul", a declarat Jay Bavisi, co-fondator si presedinte al Consiliului International de consultanta in Comertul Electronic, sau EC-Council.

Compania lui Bavisi a fost aleasa de Pentagon pentru a se ocupa de instruirea angajatilor Departamentului Apararii ce lucreaza in domeniul securitatii calculatorelor si certificarea acestora, informeaza CNN.

"Angajatii Departamentului de Aparare nu invata cum sa sparga propriile retele. Acestia invata cum sa le protejeze mai bine impotriva hackerilor", a declarat Lt. Col. Eric Butterbaugh, purtatorul de cuvant al Departamentului de Aparare.

Numele dat de cei de la EC-Council acestui program este "Certified Ethical Hacker certification". Rolul acestui training este sa ii invete pe angajati motede de imbunatatire a securitatii retelelor de calculatoare.

Calculatoarele Departamentului de Aparare au fost atacate de mai mult de 45.000 de ori in prima jumatate a lui 2009, conform unui raport al Guvernului american. Acelasi raport estima pentru intreg anul 2009 ca atacurile au crescut cu 60% fata de anul precedent. Pentagonul cheltuieste anual aproximativ 100 milioane de dolari pentru securitatea calculatoarelor.

Bavisi a declarat ca trainingul ii invata pe oameni sa foloseasca aceleasi instrumente si trucuri ca cele pe care le folosesc hackerii pentru a sparge o retea de calculatoare.