Fostul lider al sarbilor bosniaci a descris, marti, cele mai mari doua atrocitati din timpul razboiului din Bosnia ca fiind niste mituri perpetuate de bosniacii musulmani si a negat orice implicare in aceste evenimente.

Potrivit lui Radovan Karadzic, masacrul de la Sarajevo, in care au murit 10,000 de persoane, nu a fost de fapt un asediu, ci rezultatul crimelor comise de musulmani impotriva altor musulmani. De asemenea, Karadzic a declarat despre uciderea a mai mult de 7,000 de barbati si copii musulmani la Srebrenica in 1995, ca a fost o fantezie nascocita de musulmani, care au adunat cadavre in gropi comune pentru a da vina pe fortele sarbe, scrie Reuters.

"Imi va fi usor sa dovedesc ca nu am avut nicio implicare in aceste evenimente" a declarat Karadzic, sustinand ca nu existe probe suficiente care sa demonstreze contrariul.

Declaratiile au fost facute in cadrul unei audieri la Tribunalul Penal International pentru fosta Iugoslavie. Radovan Karadzic este inculpat pentru 11 capete de acuzare pentru crime de razboi si crime impotriva umanitatii si genocid, in legatura cu razboiul din Bosnia, din 1992-1995.