Fostul director al CIA, Micheal Hayden, a declarat ca agentia americana de informatii e convinsa ca, daca Al-Qaeda va obtine o arma nucleara, nu va ezita sa o foloseasca impotriva Statelor Unite, transmite newsmax.com. "Daca ar avea posibilitatea, ar face-o", a spus Hayden.

Intrebat care crede ca sunt armele de distrugere in masa pe care incearca sa le achizitioneze cei din Al-Qaeda, Hayden a spus: "este probabil mult mai usor pentru ei sa opereze arme chimice sau biologice, decat bombe nucleare".

"Daca vor opera un dispozitiv nuclear, ne-am gandit ca, cel mai probabil, va fi unul cu un mecansim de dispersare, care va arunca radiatii in atmosfera, decat unul bazat pe detonare. Dar am crezut mereu ca daca ar putea ar face-o, nu ar ezita", a adaugat fostul director CIA.

Declaratiile lui Hayden sunt identice cu cele facute in mai 2007 de directorul FBI, Robert S. Mueller, care a spus ca "obiectivul suprem" al organizatiei teroriste este acela de a detona un dispozitiv nuclear care ar putea sa ucida sute de mii de americani.

Muller a afirmat ca New York si Washington ar putea fi tintele principale pentru teroristii care vor sa detoneze o bomba nucleara. Directorul FBI a afirmat ca amenintarea terorista este atat de reala, incat se trezeste cateodata in mijlocul noptii, ingrijorat ca acest lucru s-ar putea intampla.