Presedintele haitian a declarat ca, dupa ce toata cadavrele vor fi scoase de sub daramaturi, bilantul victimelor cutremurului din 12 ianuarie ar putea ajunge la 300.000 de morti, transmite CNN. Rene Preval, aflat in vizita in Mexic, nu a explicat cum s-a ajuns la aceasta cifra a victimelor. Luni, un cutremur de 4.7 grade pe scara Richter s-a produs in mare, la 35 de km de capitala haitiana Port-au-Prince, a anuntat Institutul Geologic al SUA (USGS).

"Ati vazut imaginile, stiti cifrele, mai mult de 200.000 de cadavre au fost recuperate, numarandu-i si pe cei care se afla inca sub daramaturi vom ajunge, probabil, la 300.000 de morti", a declarat Preval.

CNN precizeaza ca, dupa sesimul de 7.0 grade pe scara Richter care a lovit natiunea din Caraibe la 12 ianuarie, autoritatile din Haiti au afirmat ca numarul mortilor a fost de 170.000- 230.000 de persoane. Niciunul dintre oficiali nu a explicat insa metodologia folosita pentru a oferi aceste cifre.

Potrivit informatiilor, Preval va lua parte, incepand de luni, la Summit-ul Unitatii, la care participa tari din America Latina si din Caraibe, for al Grupului de la Rio. Participantii vor discuta si despre ajutoarele acordate natiunii din Caraibe, devastata de cutremurul de la mijlocul lunii ianuarie.

De altfel, la sosirea in Mexic, Preval a multumit pentru ajutorul acordat tarii sale dupa cutremur: "Vreau sa multumesc mexicanilor din toata inima mea".