Un ofiter din trupele ONU de mentinere a pacii a provocat un scandal international deoarece nu a impiedicat o agresiune a politistilor din Timorul de Est impotriva unui pescar, transmite Huffington Post. Filmul agresiunii, postat pe Internet, a provocat ingrijorare printre oficialii locali, in legatura cu rolul ONU in acesta tara.

Inregistrarea, realizata in noiembrie 2009 pe insula Atauro, il infatiseaza pe Llhew Comacoshe, in varsta de 27 de ani, in timp ce este agresat de politisti. Un ofiter ONU poate fi observat in imagini in apropiere de locul incidentului, fara insa ca el sa intervina.

Comacoshe a fost batut pentru ca a protestat in timpul unui concurs international de pescuit. Potrivit informatiilor, el a fost intre timp dat afara din casa sa.

Trupele ONU se afla in Timorul de Est intr-o misiune ce prevede antrenarea personalului din fortele de securitate.

Un lider al opozitiei a anuntat ca propune crearea unei comisii parlamentare care sa ancheteze incidentul, afirmand ca reclamatiile impotriva politiei sunt frecvente. Comandamentul trupelor ONU din Timorul de Est a anuntat si el ca ancheteaza cazul.

Atentie, imagini violente!