Piratii somalezi au capturat luni, in Golful Aden, un cargobot britanic la bordul caruia se afla 26 de membri ai echipajului, printre care si marinari romani, a declarat marti un oficial maritim, citat de AFP.

Nava "St James Park", sub pavilion britanic, a fost capturata luni, in timp ce efectua o cursa intre Spania si Thailanda, pe ruta maritima cheie patrulata de navele ce apartin misiunii internationale anti-piraterie, a declarat Andrew Mwangura, reprezentantul unui program de asistenta pentru marinari, cu sediul in Kenya.

"Acum si-a schimbat cursul catre coasta de nord a Somaliei. Credem va ajunge acolo marti seara tarziu", a spus Mwangura.

Potrivit oficialului citat, cei 26 de membri ai echipajului provin din Romania, Rusia, Ucraina, Bulgaria, Filipine, Polonia, Georgia, India si Turcia.

In prezent, un marinar roman este inca tinut captiv pe nava Maran Centaurus, atacata pe 29 noiembrie de piratii somalezi. Maran Centaurus, petrolier sub pavilion grecesc, care plecase din Kuweit cu destinatia Statele Unite, se afla acum ancorat in largul portului Hobyo din Somalia, un refugiu al piratilor.