Presedintele francez Nicolas Sarkozy a tinut sa-l admonesteze pe un prezentator de radio care, in timpul unei emisiuni, a intrebat-o se sotia sa, Carla Bruni, daca l-ar iubi la fel de mult, in caz ca n-ar fi presedintele Frantei, relateaza The Telegraph.

Cu ocazia unei ceremonii de premiere desfasurate saptamana aceasta la Palatul Elysee, Sarkozy l-a inghesuit intr-un colt pe jurnalistul Marc-Olivier Fogiel, gazda emisiunii de radio, si, spre surprinderea acestuia, i-a tinut o terorie pentru a apara onoarea sotiei sale. Potrivit martorilor oculari, Sarkozy a fost auzit spunandu-i lui Fogiel: "Nu apreciez modul in care i-ati vorbit sotiei mele. A fost o intrebare lipsita de tact. N-am sa uit de ea".

Fogiel a intervievat-o pe prima doamna a Frantei saptamana trecuta, in emisiunea sa de la postul de radio Europe 1. DJ-ul a reamintit ascultarilor cum s-au cunoscut Sarkozy si Bruni, in urma cu doi ani, la un dineu la Paris, si cum apoi el a cerut-o de sotie, de Craciun, dupa numai doua luni de intalniri romantice. Dupa care, jurnalistul a intrebat-o direct pe sotia presedintelui francez: "L-ati iubi mai atat de mult, daca n-ar fi sef al statului?". "Intrebarea asta e un pic cam stupida", a raspuns Carla Bruni.

Fogiel a explicat ulterior ca presedintele i-a spus ca intrebarea sa a fost cel putin "neinspirata". "Poate ca a fost, dar era una care trebuia pusa", a comentat prezentatorul de radio.