Asociatia Medicilor din Bulgaria (BMA) a anuntat sambata ca doctorii sunt pregatiti sa protesteze in fata Parlamentului de la Sofia din cauza sumelor de bani insuficiente acordate sectorului sanatatii in bugetul pentru 2010, transmite Novinite.com.

Secretarul general al Asociatiei, Dimitar Lenkov, a declarat ca personalul sanitar din Bulgaria nu poate accepta reducerea cu 200 de milioane de leva (circa 102 milioane de euro) a fondurilor pentru sanatate propus in bugetul pentru 2010.

"Acest lucru nu trebuie sa se intample, daca tinem cont de uriasa rezerva fiscala de 1.3 miliarde de leva (circa 664 de milioane de euro) din Banca Nationala a Bulgariei", a spus Lenkov.

Lenkov a precizat ca nu are informatii despre ziua in care vor avea loc protestele insa a afirmat ca "acestea vor avea loc".

Vicepresedintele Confederatiei Sindicatelor comerciale independente, Ivan Kokalov, a anuntat ca sustine decizia personalului sanitar, adaugand ca "avem nevoie de oameni sanatosi care sa faca fata crizei si, bineinteles, sa ne ajute sa ne dezvoltam".