Seful Statului Major al trupelor terestre din Statele Unite ale Americii, generalul George Casey, a anuntat ca americanii au nevoie de mai multe trupe pe frontul Afganistan. Generalul american a evitat sa pronunte, insa, un numar clar al militarilor de care are nevoie, transmite Reuters.

"Cred ca avem nevoie sa aducem forte suplimentare in Afganistan, pentru a-i da generalului Stanley McChrystal (n. red. comandantul trupelor americane din zona) capacitatea de a frana succesele talibanilor, in timp ce noi antrenam fortele civile afgane", a declarat George Casey.

Anuntul vine la o saptamana dupa ce liderul republicanilor din Casa Reprezentantilor, John Boehner, a declarat ca presedintele Barack Obama nu mai are scuze sa intarzie pronuntarea unei decizii privind suplimentarea numarului de trupe din Afganistan, mai ales ca presedintele afgan Hamid Karzai a primit un nou mandat. Si comandantul trupelor americane din Afganistan, generalul Stanley McChrystal, a solicitat recent presedintelui Barack Obama sa trimita inca 40.000 de soldati in regiune.

Un raport realizat in urma cu o luna de Serviciul de documentare al Congresului american a aratat ca Statele Unite cheltuie aproximativ 3,6 miliarde de dolari lunar in Afganistan. Cheltuielile anuale pentru un singur soldat american se ridica la aproximativ un milion de dolari. Congressional Research Service a calculat aceste costuri avand in vedere cei 51.000 de soldati americani aflati in prezent pe teatrul de razboi din Afganistan.