Bhut Jolokia, recunoscut de Guinness World Records drept cel mai iute ardei din lume, ar putea fi folosit in grenade de mana de catre fortele de securitate indiene, pentru a controla multimile de manifestanti sau pentru a combate insurgentii, relateaza Daily Telegraph.

Organizatia indiana pentru Cercetare si Dezvoltare in domeniul Apararii (DRDO) a testat recent acest tip de grenada, care foloseste ardei foarte iuti, ce provoaca blocarea tractului respirator si lacrimarea ochilor.

"Grenada produce un fum atat de intepator incat il face pe cel care sta ascuns sa iasa afara", a declarat R.B. Srivastava, oficial inalt din cadrul DRDO.

"Scenariul de razboi se schimba. Acum conflictele de mica intensitate sunt la ordinea zilei. Fortele paramilitare intampina dificultati in a-i forta pe teroristi sa iasa din ascunzatori. Am incercat sa gasim o modalitate non-letala prin care sa ii combatem pe insurgenti si prin care sa putem controla multimile in timpul demonstratiilor de strada", a adaugat oficialul indian.