Fortele Hamas din Fasia Gaza s-au confruntat cu militanti apartinand unei miscari islamiste radicale, cel putin 22 de persoane pierzandu-si viata in urma violentelor, transmite BBC. Liderul gruparii, despre care se crede ca are legaturi cu Al-Qaeda, a fost ucis in timpul confruntarilor.

Abdul-Latif Moussa a murit in urma unei explozii, insa nu se stie cu exactitate daca el s-a aruncat in aer. Sustinatorii sai afirma ca Moussa si-a detonat incarcatura exploziva in mijlocul luptatorilor din Hamas, insa organizatia care controleaza Gaza a infirmat acest lucru.

Fortele Hamas, care controleaza Fasia Gaza, au declansat vineri atacuri coordonate impotriva membrilor grupului Jund Ansar Allah, dupa ce acestia au anuntat crearea unui "emirat islamic".

Cel putin 120 de persoane au fost ranite in tiimpul luptelor, desfasurate in apropiere de o moschee din Rafah, dar si la locuinta lui Abdul-Latif Moussa.

Luptele au durat cateva ore si s-au incheiat sambata dimineata.

Printre cei ucisi se numara sase luptatori din Hamas, inclusiv un comandant.

Un purtator de cuvant al Hamas, Taher al-Nono, a declarat ca "ii invinuim pe Abdul-Latif Moussa si pe sustinatorii sai pentru ceea ce s-a intamplat, dupa declaratia sa nesabuita din timpul rugaciunilor de vineri, cand a solicitat crearea unui emirat islamic". Oficialul a cerut militantilor radicali sa se predea imediat.

Expertii sustin ca Jund Ansar Allah (Armata slujitorilor lui Allah) are legaturi cu Al-Qaeda. Abdul-Latif Moussa si luptatorii sai au promis ca vor lupta pana la moarte, decat sa predea Hamas moschea din Rafah.

Grupul acuza Hamas ca nu este "destul de islamist".