Cargobotul Arctic Sea, cu care autoritatile ruse au pierdut orice contact la finele lunii iulie, a fost reperat in apropiere de Insulele Capului Verde. Informatia apare in cotidianul Financial Times Deutschland, care sustine, citand "doua surse independente", ca "autoritatile au reusit sa identifice vineri dimineata un cargobot pe Insula Santo Antao si ca estimeaza ca este vorba despre Arctic Sea".

Serviciile de informatii ale armatei franceze, Sirpa Mer, au declarat pentru AFP ca au transmis "un anumit numar de piste" autoritatilor ruse cu localizarea posibila a vasului. "Mai multe vase au fost reperate incepand de ieri in Atlantic si ar putea corespunde cu Arctic Sea", a explicat capitanul Jerome Baroe.

Mai multe vase de razboi rusesti isi continua cercetarile in cazul vasului care transporta 6.500 de tone de cherestea din Finlanda si despre care nu se mai stie nimic de aproximativ doua saptamani. Echipajul a contactat pe 28 iulie paza de coasta din Dover, in sudul Marii Britanii, pe 31 iulie politia suedeza a vorbit cu capitanul navei care atunci se afla in largul Frantei, insa de atunci nimeni nu a mai intrat in contact cu echipajul cargobotului care pe 4 august era asteptat in Algeria.

Potrivit agentiei franceze de presa, pe 24 iulie Interpolul a anuntat autoritatile britanice ca vasul a fost atacat de persoane mascate, in apele suedeze. Acesti oameni au stat la bordul cargobotului aproximativ 12 ore.