Departamentul Parcurilor din New York a evacuat, vineri, un vanzator de crenvursti din fata Muzeului de arta Metropolitan, dupa ce acesta nu si-a mai putut achita chiria lunara de 53.558 de dolari, porivit Daily News. Pasang Sherpa a acceptat anul trecut sa plateasca o chirie de 643.000 pe an entru dreptul exclusiv de a vinde mancare si sucuri langa scarile celebrului muzeu. Locul este considerat cel mai bun vad comercial din New York pentru vanzatorii ambulanti, in fata uneia dintre cele mai importante atractii turistice din metropola.

"Innebunesc. Nu stiu ce sa ma fac acum", a declarat Sherpa, care are o datorie la chirie in valoare de 310.000 de dolari. "Vanzatorul din fata muzeului Met nu si-a platit chiria, astfel incat a fost evacuat", a declarat un purtator de cuvant al Departamentului Parcurilor din New York, Phil Abramson.

Un vanzator ambulant a declarat ca reuseste sa castige in jur de 1.000-1.500 de dolari zilnic, insuficienti pentru a putea plati chiria. "Depindem de acest spatiu. Trebuie sa platim chiria si restul cheltuielilor. Nu stim ce urmeaza sa ni se intample", a spus imigrantul in varsta de 25 de ani.

Anul trecut, Pasang Sherpa a oferit cel mai mare pret la licitatia organizata de Departamentul Parcurilor pentru dreptul de a vinde crenvursti in fata muzeului Met. Locul este considerat cel mai bun vad comercial din New York pentru vanzatorii ambulanti, in fata uneia dintre cele mai importante atractii turistice din metropola, fara magazine sau restaurante in apropiere. Sherpa a primit dreptul de a-si amplasa tonetele atat in dreapta, cat si in stanga scarilor celebrului muzeu.

Sherpa a declarat ca afacerea sa a avut de suferit din cauza unor constructii desfasurate in zona, dar si in urma unui conflict cu veteranii de razboi, care au dreptul sa vanda crenvursti fara sa plateasca chirie pentru tonetele lor.