Conducerea Georgiei va avea parte de o "pedeapsa severa" pentru razboiul de anul trecut din Osetia de Sud, a declarat, sambata, presedintele rus Dmitri Medvedev, citat de AFP. Presedintele rus a facut aceste declaratii la o baza militara din sudul tarii, in apropiere de granita georgiana, unde a decorat soldatii, la un an de la declansarea razboiului dintre Rusia si Georgia.

"Sunt convins ca, in timp, o pedeapsa dreapta si severa va veni pentru acesti oameni care au dat ordinele criminale" de a ataca Osetia de Sud, a precizat liderul de la Kremlin, in timpul unui discurs difuzat de televiziunea de stat din Rusia.

Medvedev a avertizat, de asemenea, ca un nou conflict in regiunea Caucazului nu poate fi exclus, din cauza actiunilor recente ale Georgiei, el criticand si Statele Unite pentru ca ajuta guvernul de la Tbilisi sa se inarmeze.

"Sunt convins ca este bine cunoscut cine a inarmat si cine, din nefericire, continua sa inarmeze regimul de la Tbilisi", a declarat Medvedev.

Adjunctul diplomatiei de la Moscova, Grigori Karasin, a acuzat recent Statele Unite ca "reinarmeaza in liniste" Georgia, la un an dupa ce fortele rusesti au invins trupele georgiene. Karasin a avertizat ca Rusia va raspunde in consecinta actiunilor Statelor Unite in legatura cu Georgia.