Un predicator american originar din Kenya candideaza pentru functia de guvernator al statului California, pentru a-i succede anul viitor actualului detinator al functiei, Arnold Schwarzenegger, potrivit publicatiei Daily Nation din Nairobi. Joe Mwangi Symmon afirma ca a fost inspirat sa se inscrie in cursa de reusita electorala a lui Barack Obama in alegerile pentru Casa Alba din noiembrie 2008.

"Conducatorii statului nostru nu vorbesc despre chestiunile de morala", a declarat Symmon, care se prezinta ca "o voce morala a sperantei si a schimbarii".

Publicatia kenyana a precizat ca agenda electorala a predicatorului este diferita de cea a contracandidatilor sai democrati la postul de guvernator, el afirmand ca se opune avortului si casatoriilor dintre homosexuali. De altfel, el urmeaza sa se infrunte cu trei importanti politicieni la alegerile preliminare din cadrul Partidului Democrat: procurorul general Jerry Brown, primarul din San Francisco, Gavin Newsom si cel din Los Angeles, Antonio Villaraigosa.

Symmon s-a nascut in Murang'a (Kenya), locuieste in Rancho Cucamonga (California) si a absolvit trei scoli crestine in SUA. El conduce Jubilee Children Center, un centru unde sunt gazduiti si educati peste 200 de copii ai strazii din Nairobi.