Nancy Pelosi, presedinta Camerei Reprezentantilor de la Washington, a sustinut introducerea fondurilor alocate masurilor anticonceptionale in noul pachet de stimulare economica, deoarece "contraceptia va reduce costurile statelor si ale guvernului federal". Potrivit Drudge Report, Pelosi a declarat acest lucru in timpul unei discutii cu jurnalistul George Stephanopoulos, de la postul de televiziune ABC.

"Serviciile de planificare familiala reduc costurile. Statele se afla in crize bugetare teribile si parte a ceea ce noi facem pentru sanatatea copiilor si pentru educatie va ajuta statele sa-si indeplineasca obiectivele financiare. Una dintre aceste initiative pe care le-ai mentionat, contraceptia, va reduce costurile pentru guvernele statale si pentru cel federal", i-a declarat Pelosi jurnalistului de la ABC.

Pelosi, care ea insasi are 5 copii si 6 nepoti, pare sa sugereze ca "copiii sunt intr-un fel o povara pentru economie", sustine Drudge Report.

Publicatia electronica aminteste si o declaratie mai veche a lui Nancy Pelosi potrivit careia "nimic in viata mea nu se va compara vreodata cu accea de a fi mama".