Barack Obama si-a indeplinit deja 7 dintre cele peste 500 de promisiuni facute in timpul campaniei electorale, potrivit unui calcul efectuat online de un nou instrument, Obametrul, relateaza AFP. Obametrul este pus la dispozitia utilizatorilor de Internet de cotidianul din Florida St. Petersburg Times, pe adresa politifact.com/truth-o-meter/promises/.

Ineditul "instrument" inregistreaza peste 500 de promisiuni facute de Barack Obama si verifica daca acestea sunt realizate.

La trei zile de la depunerea juramantului de catre noul lider de la Casa Alba, sapte dintre cele peste 500 de promisiuni facute de Barack Obama figureaza deja pe site ca fiind indeplinite.

Printre acestea se numara cea referitoare la transparenta privind faptele si gesturile presedintelui, numirea a cel putin un republican in administratie si interzicerea primirii de cadouri din partea grupurilor de presiune, potrivit AFP, citat de Mediafax.

O promisiune de campanie este "in asteptare" si ar putea trecere la categoria "abandonata": este vorba despre cea care se refera la acordarea unui credit de 3.000 de dolari companiilor care angajeaza, propunere ce nu face parte din masurile planului de relansare examinat de Congres.

De asemenea, 14 promisiuni sunt "in curs" si alte 488 sunt "netratate". Printre cele aflate "in curs" se numara inchiderea centrului de la Guantanamo si alegerea unui caine pentru fiicele lui Obama, Malia si Sasha.