Fortele de Aparare Israeliene si Politia de Frontiera a dejucat cu succes planul unui terorist arab care incerca sa detoneze o bomba in comunitatea evreiasca Yitzhar, din regiunea Samaria. Atentatorul a fost impuscat mortal de catre fortele de securitate inainte de a-si duce planul la indeplinire, relateaza Israel National News.

Un agent de paza din cadrul Fortelor de Aparare Israeliene l-a observat pe terorist sambata dimineata cand acesta se indrepta catre oras, din satul Asira al-Kabaliya.

Imaginile il infatiseaza pe tanarul Suheib Salah, in varsta de 15 ani, carand o bomba. La un moment dat, acesta a scapat incarcatura exploziva, detonand-o. Fortele de securitate, care l-au impuscat imediat, au gasit asupra acestuia un cutit.

Suheib Salah este fratele lui Ahmed Salah, care, in iunie 2002, a lansat un atac cu arma in randul locuitorilor din Yitzhar, ranind patru soldati israelieni, doi dintre ei grav.

Locuitorii comunitatii Yitzhar au transmis un comunicat prin care au multumit Fortelor de Aparare Israeliene si Politiei de Frontiera si le-au felicitat pentru "actiunea rapida si profesionista prin care l-au eliminat pe terorist".