Candidatul republican la Casa Alba, John McCain, a propus implementarea unor reglementari mai stricte pe Wall Street, intr-o tentativa de a castiga teren in cursa, si l-a criticat pe rivalul sau democrat Barack Obama ca nu a prezentat un plan pentru rezolvarea crizei financiare, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

In timp ce McCain a prezentat un pachet de masuri, Obama a preferat sa aiba o abordare mai precauta, intr-o cursa foarte stransa inainte de alegerile prezidentiale din 4 noiembrie.

Obama, care a inregistrat un avans usor in fata lui McCain in sondaje saptamana aceasta, s-a abtinut deocamdata sa prezinte un plan pentru a schimba practicile de pe Wall Street. El a afirmat ca Rezerva Federala si Trezoreria ar trebui sa isi continue activitatea "neafectate de dispute partizane". Candidatul democrat s-a intalnit insa, in Florida, cu un grup de experti economici, format din mai multe personalitati ale administratiei Clinton.

La un miting din Blaine, Minnesota, McCain a profitat de faptul ca Obama nu a prezentat inca un plan. "Dimineata eu am prezentat un plan pentru a rezolva aceste probleme si pentru a ajuta economia noastra. Cam in acelasi timp, senatorul Obama a anuntat ca el nu va propune niciun plan", a subliniat McCain.

Intrebat de ce nu ofera un plan propriu pentru rezolvarea crizei de pe Wall Street, Obama a raspuns ca acesta trebuie realizat "intr-un mod inteligent, sistematic si atent". "Sunt mult mai putin interesat, deocamdata, sa obtin puncte politice decat sa ma asigur ca avem o structura solida, care sa functioneze", a subliniat el.

Declaratiile vin dupa ce democratii l-au ironizat saptamana aceasta pe McCain pentru ca a spus ca bazele economiei americane sunt puternice, in timp ce institutii financiare mari se aflau in pragul falimentul.

Obama a afirmat ca rivalul sau este "putin panicat in prezent" pentru ca incearca sa inteleaga o criza economica ce ia amploare. "In acest moment pare sa fie dispus sa spuna sau sa faca orice", a explicat el.