Saptaminalul american The New Yorker a publicat pe coperta ultimei sale editii o caricatura a lui Barack Obama, deghizat in militant islamist, stirnind proteste violente din partea staffului acestuia. Caricatura o infatiseaza si pe sotia lui Obama cu un Kalasnikov, iar pe peretele Biroului Oval se afla un portret al lui Osama bin Laden.

Bill Burton, directorul de comunicare al lui Obama, a declarat pentru Le Monde ca desenul este "de prost gust si ofensator", in timp ce jurnalistii de la The New Yorker au declarat ca aceasta caricatura nu face decit sa ia in deridere cliseele si minciunile lansate de adversarii lui Obama.

Redactorul-sef al The New Yorker, David Remnick, a declarat pentru CNN ca a vrut "sa desfiinteze stereotipurile legate de lipsa de patriotism a lui Obama".

Chiar si adversarul lui Obama in cursa pentru presedintia SUA, republicanul John McCain, s-a aratat deranjat de caricatura.

The New Yorker este un saptaminal considerat de stinga, citit cu preponderenta de intelectuali, si utilizeaza adesea umorul si ironia.

Vezi reactia purtatorului de cuvint al lui Obama, via CNN: