Presa de la Chisinau anunta vizita ministrului roman de externe Lazar Comanescu pe care o considera menita sa sparga "gheata" diplomatica dintre cele doua tari.

Atat presa de opozitie, cat si cea favorabila regimului lui Voronin anunta vizita ministrului roman. Mesajul general arata ca Lazar Comanescu este primul sef al diplomatiei care viziteaza Chisinaul dupa doi ani, perioada in care relatiile dintre cele doua tari au cunoscut mai multe momente tensionate.

Publicatia de opozitie "Timpul" face o analiza extinsa a contextului acestei vizite si transmite Romaniei sa se preocupe nu atat de refacerea relatiilor cu Chisinaul oficial, ci de relatiile cu romanii din Republica Moldova.

"Timpul" noteaza ca, in ultimul an, "isteria antiromaneasca a atins cote paroxistice la Chisinau" si ca ministrul de externe roman "vine in vizita intr-o Moldova obosita, sleita de puteri, deceptionata, dar inca neresemnata in fata unui destin vitreg care i se pregateste".

Editorialistul de la "Timpul" crede ca societatea romaneasca este prost informata despre realitatile din Republica Moldova. "Trebuie sa se inteleaga foarte clar ca exista doua Moldove - una rosie, cea oficiala a nomenclaturii de stat si de partid, a profitorilor, oportunistilor si renegatilor, dar si una tricolora - Moldova majoritara si pe care Voronin incearca s-o reduca la tacere, dar care nu tace si fierbe in strafunduri".