Liderul organizatiei al-Qaida, Osama ben Laden, a cerut egiptenilor sa-l inlature de la putere pe presedintele Hosni Mubarak si sa ridice blocada impusa Fasiei Gaza, transmite CBS News.com.

Solicitarea a fost facuta in cadrul unui mesaj audio postat pe internet si in care liderul al-Qaida a criticat statele arabe care nu sustin cauza palestiniana.

Osama ben Laden sustine ca nimic nu-i scuteste pe musulmani sa vina in ajutorul palestinienilor si a cerut egiptenilor sa fie primii care actioneaza. "Aceia pe care se afla responsabilitatea ridicarii blocadei sunt fratii nostri cavaleri din tinutul Kenanah (Egipt), caci ei sunt singurii care au o granita cu Gaza... trebuie sa puna capat blocadei si sa-l inlature pe tiranul fara mila... asasinul copiilor din Gaza".

In acest mesaj, ben Laden afirma ca "singura cale de a lua inapoi Palestina" este prin lupta impotriva guvernelor si a partidelor din tarile care inconjoara Israelul. "Nu exista alt mijloc in afara de jihad pentru a elibera Palestina si moscheea al Aqsa si a restaura califatul, fie voia lui Allah".

Ben Laden afirma ca Israelul este mult mai vulnerabil decat se crede si a dat vina pe "tradatorii" lideri arabi din cauza carora Palestina se afla sub ocupatie.

In mesajul sau, liderul al-Qaida a criticat si ceremoniiile care au marcat 60 de ani de la infiintarea Israelului, a vorbit despre conflictul israeliano-palestinian si rolul jucat de Marea Britanie.

Al doilea mesaj in trei zile

Mesajul, care dureaza 22 de minute, a fost publicat de al Sahab, aripa organizatiei ce se ocupa cu propaganda si se intituleaza "Catre natiunea musulmana... Un mesaj de la seicul Osama ben Laden... Allah sa-l aiba in paza".

Este al doilea mesaj pe care ben Laden il da publicitatii in ultimele trei zile. Vineri, liderul al Qaida a afirmat ca organizatia pe care o conduce va continua razboiul sfant impotriva Israelului si a aliatilor sai pana la eliberarea Palestinei. Ben Laden a declarat ca lupta pentru cauza palestiniana este principalul motiv al razboiului pe care organizatia sa il poarta impotriva Occidentului. Liderul al-Qaida adauga ca inclusiv atentatele din 11 septembrie 2001 au fost realizate din acelasi motiv.

CBS News precizeaza ca mesajul de astazi este cel de-al 27-lea facut de Osama ben Laden dupa atentatele din 11 septembrie 2001. Patru mesaje au fost video iar 23 au fost declaratii audio.